+34 608 222 525 dinapat@dinapat.com
Seleccionar página


Si veniu a visitar la mina de petroli de Riutort, trobareu, en un indret apartat i de considerable bellesa, les restes d’una explotació antiga, avui gens freqüent. La visita transcorre al llarg de les galeries d’aquesta mina, que es caracteritza per semblar-se a una cova natural, amb la singular particularitat que amaguen les seves pedres impregnades d’or negre. Durant l’explicació s’apropa al visitant a tot el que representa el petroli, des de la seva formació, la seva extracció i utilització, passant per les seves possibilitats, problemes i incerteses.
Amb tot, a Riutort s’hi poden observar d’altres petites meravelles; com són les salamandres que hi habiten, els bacteris que s’alimenten del petroli, les formacions de carbonat, i la encandilant galeria sud, plena d’una aigua blau turquesa. Es tracta d’una mina petita, però no per això poc interessant. Riutort representa una molt bona oportunitat per apropar-se a un recurs que, tot i envoltar-nos en la nostra vida quotidiana, ens és molt desconegut.
La mina de petroli de Riutort es troba a 30′ de Berga.  Aquí teniu tota la informació d’horaris i preus del 2015.  Per arribar-hi cal agafar la carretera que va de Guardiola de Berguedà a la Pobla de Lillet, i a la curva, abans d’arribar al trencant del càmping Espelt hi trobareu la pista. Cliqueu al títol per veure la situació de la mina.  Les visites són guiades i tenen una durada variable depenent de les exigències i interessos del públic.
Aquí teniu l’enllaç per veure el mapa i la ruta a l’últim tram

.

Thank you for sending!